Canvastavlor

Konst på duk är ofta dyrt, därför finns det stor efterfrågan på canvastavlor. Så skulle man kunna beskriva canvastavlornas växande popularitet, men riktigt så enkelt är det kanske inte. Här kommer du hitta mängder av motiv och varianter, ett utbud som kommer växa.

Vad är canvastavlor?

En canvastavla är en tavla som försetts med en spänd duk som ibland benämns som konstnärsduk. Denna duk består oftast av linne eller bomull. Duken av bomull samlar lite mer damm än linneduken och därför föredrar vissa den varianten mer. Canvastavlorna kan variera i pris och varierar beroende på var du väljer att köpa den. Det är viktigt att ha i åtanke att det finns olika kvaliteter. En grundregel är att lågt pris ofta går hand i hand med tunnare duk. Ju tunnare du. ju lägre pris. Om du är ute efter kvalitet så är det bra att ha detta i åtanke.

Motivet har mindre betydelse för canvastavlorna. Oftast handlar det om fotomotiv men det kan även vara tryck av tidigare målad tavla eller datagrafik. Det förekommer även canvastavlor med tryck text, även om texttavlor är mer förekommande för posters.